Ooglaser klinieken

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Geplaatst op

Jouw gebit bestaat uit tanden die vastzitten aan wortels, die je niet kunt zien. Deze wortels zitten namelijk in jouw tandvlees. In de wortels van jouw tanden zitten bloedvaten, bindweefsel en zenuwen. Dit bindweefsel kan gaan ontsteken en dan is er een wortelkanaalbehandeling Amsterdam nodig. Tijdens deze behandeling wordt het ontstoken weefsel verwijderd door een ervaren tandarts. Wil je weten hoe een ontsteking ontstaat? En hoe je het kunt ontdekken? Onderstaand vertellen we alles over een wortelkanaalbehandeling!

Hoe ontstaat een ontsteking?

Bij een gezond gebit kunnen bacteriën niet doordringen in het onderliggend weefsel van jouw gebit, maar niet iedereen heeft een gezond gebit. Tanden vormen namelijk een natuurlijk schild tegen bacteriën en als je een gaatje hebt of je tand is afgebroken, dan breekt dit natuurlijke schild. Het weefsel is dan bereikbaar voor bacteriën en als er bacteriën in het weefsel komen, dan kan het gaan ontsteken. Om deze ontsteking tegen te gaan is er altijd een wortelkanaalbehandeling Amsterdam nodig om het te verhelpen.

Een wortelkanaalontsteking gaat niet vanzelf over, zelfs pijnstillers en ontstekingsremmers hebben geen effect. Als het onderliggende weefsel eenmaal ontstoken is zal het ook niet meer genezen. Wanneer je geen wortelkanaalbehandeling Amsterdam laat uitvoeren, dan sterft het tandweefsel af. De ontsteking kan zich zo verspreiden naar het kaakbot, hierdoor kun je tanden en kiezen verliezen. Daarom is een wortelkanaalbehandeling Amsterdam essentieel!

Hoe herken je een wortelkanaalontsteking?

Een wortelkanaalontsteking gaat niet vanzelf over. Daarom is het belangrijk om te letten op verschillende symptomen, die laten zien dat je een ontsteking hebt. Gevoelige tanden bij het drinken van warme of koude dranken kunnen een indicatie zijn van een ontsteking. Heb jij voortdurend kloppende pijn in kiezen, tanden of kaak? Dit is ook een symptoom van een ontsteking en deze pijn voel je vooral tijdens het kauwen. Je kunt niet altijd duidelijk merken dat er een wortelkanaalbehandeling Amsterdam nodig is. Daarom is het van belang om op tijd aan de bel te trekken bij een tandarts. De tandarts kan controleren of je ook daadwerkelijk een wortelkanaalbehandeling Amsterdam nodig hebt, zodat je snel van de ontsteking af kunt komen.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Of je nu moeite hebt met het lezen van kleine lettertjes of scherp wilt zien in de verte, ooglaseren kan een oplossing bieden die afgestemd is op jouw specifieke behoeften en wensen. Wij vertellen er meer over.

Contactgegevens

Via info @ ooglaserklinieken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden