Ooglaser klinieken

Kunstmatige intelligentie en ERP in zorginstellingen

Geplaatst op

Wat is Enterprise Resource Planning?

Enterprise Resource Planning, ook wel bekend als ERP, is een softwaresysteem dat u ondersteuning kan bieden in het automatiseren en verbinden van de processen binnen uw organisatie. Allerlei soorten gegevens van de verschillende afdelingen worden overzichtelijk opgeslagen binnen een centrale database, waardoor iedereen goed met elkaar samen kan werken.

Geen dag is binnen uw organisatie waarschijnlijk hetzelfde. Ook is er vermoedelijk geen organisatie als die van u. Het is dus ontzettend belangrijk om uw ERP-systeem in te richten zodat deze het beste bij u past. Wilt u dat het systeem enkel de uren registreert? Dan volstaat een simpel systeem prima. U heeft er echter veel meer baat bij als u het systeem in laat richten op basis van uw specifieke wensen en behoeften.

Wilt u meer leren over de voor- en nadelen, modules, kosten en het implementatieproces? Kijk dan voor alles wat u nodig heeft op ERPoverzicht.nl.

Tools voor de zorg

ERP

In deze tijd heeft u niet meer genoeg aan een Excel-bestand met daarin al uw administratie. Een zorginstelling is verplicht om veilig en vertrouwelijk om te gaan met de gevoelige informatie van uw patiënten. Door in de beveiligde omgeving van het ERP-systeem de informatie overzichtelijk te bewaren, weet u zeker dat de veiligheid wordt gewaarborgd.

ERP-systemen bestaan uit verschillende modules die met elkaar verbonden kunnen worden. De modules ondersteunen elkaar en kunnen sommige processen zelfs automatiseren. Niet iedere zorginstelling zal voordeel kunnen halen uit iedere module, maar hieronder willen wij er een aantal kort uitlichten:

 

  • Financieel: in deze module brengt het systeem automatisering aan binnen de financiële zaken van uw bedrijf. Denk hierbij aan de facturering en het beheren van eventuele financieringen.
  • Facility Management: hiermee heeft het systeem aandacht voor uw technische diensten en hulpmiddelen. Zo kunnen defecten aan apparaten of zelfs een kapotte lamp eenvoudig gemeld worden in het systeem, zodat hieraan gewerkt kan worden.
  • Logistiek management: cruciaal voor een zorginstelling is goed, overzichtelijk materiaalbeheer. U moet goed zicht hebben op al het materiaal dat u en uw personeel in het dagelijks gebruik nodig hebben. De module voor logistiek management houdt in de gaten welke materialen op voorraad zijn en voor welke een nieuwe bestelling moet worden geplaatst.

 

Het is dus hopelijk duidelijk geworden dat het systeem bij al uw dagelijkse processen kan ondersteunen. Omdat het systeem bedrijfsbreed geïmplementeerd kan worden zal niemand meer informatie mislopen en wordt het werk voor iedereen eenvoudiger en efficiënter.

Kunstmatige intelligentie

Het gebruik van kunstmatige intelligentie, ook wel artificial intelligence (AI) genoemd, wordt in alle sectoren alsmaar populairder. Ook in de zorg begint men met het introduceren van AI’s om de werkdruk voor het personeel te verminderen.

Eén van de meest revolutionaire voorbeelden in de zorgsector is Google’s Med-PaLM, een softwareoplossing die in staat is om medische vraagstukken te beantwoorden. Als eerste AI-systeem wist het in juli 2023 te slagen voor het Amerikaanse medische licentie-examen. Med-PaLM is in staat om (simpele) vragen te beantwoorden en documenten samen te vatten. Natuurlijk moet een arts zich altijd buigen over een professionele diagnose, maar de AI wordt steeds slimmer en is dus ook steeds beter in staat om ondersteuning te bieden. Bent u benieuwd wat dit staaltje kunstmatige intelligentie precies inhoudt en of u er ook baat bij zou kunnen hebben? Lees dan het nieuwsbericht: “AI in de geneeskunde: Med-PaLM 2”.

Op zoek naar een ERP-systeem voor uw zorginstelling?

Het is aan te raden om op zoek te gaan naar een leverancier met kennis van uw branche. Als zorginstelling wijken uw wensen en behoeften volledig af van hetgeen dat een installatiebedrijf van haar systeem verwacht. Zelfs binnen uw branche kan er onderscheid gemaakt worden in het type organisatie, zo heeft een ziekenhuis totaal andere software nodig dan een verplegingstehuis.

Bent u benieuwd welke leverancier eventueel meer voor uw zorginstelling zou kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op de sectorpagina ‘Zorg’ op ERPoverzicht.nl om meer te leren over hetgeen waar u op moet letten tijdens het vinden van een geschikte leverancier voor uw project.

Gerelateerde berichten

Over ons

Of je nu moeite hebt met het lezen van kleine lettertjes of scherp wilt zien in de verte, ooglaseren kan een oplossing bieden die afgestemd is op jouw specifieke behoeften en wensen. Wij vertellen er meer over.

Contactgegevens

Via info @ ooglaserklinieken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden