Ooglaser klinieken

Je lichaam versieren met een piercing

Geplaatst op

Het dragen van een piercing is tegenwoordig hartstikke trendy. Het is een vorm van zelfexpressie die inmiddels breed wordt geaccepteerd. Een flink aantal mensen weet dan ook de weg naar Piercing Amsterdam te vinden om er een lichaamsversiering in het oor, de tong, neus of navel te laten aanbrengen. Maar is een piercing eigenlijk wel zo trendy of is het een oeroud gebruik in een nieuw jasje? We nemen een kijkje in de wereld van de piercing en zoomen in op de historie van het versieren van je lichaam.

 

Piercing in de prehistorie

 

Je hoeft niet al te diep te graven in de geschiedenis om er achter te komen dat piercings al heel lang worden gedragen. De mens is door de eeuwen heen steeds weer gecharmeerd geweest van een lichaamsversiering. Dat was al zo in prehistorische tijden. Vooral een piercing in het oor was destijds in trek. Zo had Ötzi, de mummie uit de prehistorie die werd gevonden in een gletsjer, een flink exemplaar in zijn oor. De piercing was een bekend verschijnsel in diverse culturen en wijd verspreid over de aardbol.

 

Symbolische betekenis van de piercing 

 

Veelal gaf je met zo’n piercing uiting aan een bepaalde status en rijkdom, zoals in het oude Egypte waar farao’s en leden van de koninklijke familie zich graag vertoonden met gouden oorbellen. De piercing kon ook symbool staan voor een religieuze overtuiging, of voor slavernij en gehoorzaamheid. Bij stammen zoals de Maasai in Afrika en de Dayak op Borneo kwam die symbolische betekenis vaak tot uiting tijdens overgangsrituelen naar de volwassenheid.

 

Tongpiercing bij de Maya’s

 

De Maya’s die leefden in de landen van Midden-Amerika zijn waarschijnlijk de eerste mensen geweest die voor een tongpiercing gingen. Het doorboren van de tong had voor deze indianenstam vooral tot doel om in trance te geraken. Op die manier konden zij makkelijker communiceren met de goden.

 

Tepelpiercing bij de Romeinen

 

Tijden de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk droegen veel mannen een tepelpiercing. Op die manier toonden zij hun mannelijkheid. Er zouden zelfs stoere Romeinse macho’s zijn geweest die hun schild aan de piercing ophingen.

 

Piercing in de moderne tijd

Waar een ooglaserbehandeling een vrij nieuwe techniek is die zorgt voor een optimale oogsterkte waardoor je beter en scherper ziet, is het aanbrengen van een piercing dus al een oeroude techniek. Hoewel er natuurlijk best wel wat is veranderd. Zo is er tegenwoordig veel aandacht voor de hygiëne. Als je een piercing laat aanbrengen bij Piercing Amsterdam wordt je huid eerst goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zowel de naald die wordt gebruikt om te piercen als het sieraad dat door je huid gaat, komt uit een steriele verpakking. Daarnaast draagt de piercer handschoenen die met alcohol zijn gedesinfecteerd. Hierdoor wordt de hygiëne

Gerelateerde berichten

Over ons

Of je nu moeite hebt met het lezen van kleine lettertjes of scherp wilt zien in de verte, ooglaseren kan een oplossing bieden die afgestemd is op jouw specifieke behoeften en wensen. Wij vertellen er meer over.

Contactgegevens

Via info @ ooglaserklinieken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden